Üzleti protokoll – képekben

A siker kulcsa a piros nyakkendő, állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói. A vezetők azért választják a piros színt, mert erőt, dinamikát és dominanciát közvetít, de ha biztosra akarunk menni az üzleti életben, e varázslatos szín viselete mellett egyéb képességekre is szükségünk lehet.

Egy olyan képzéssorozatot indítottunk útjára, amelynek tematikáját térségünk vállalkozóinak kimondott vagy éppen kimondatlan igényei alapján állítottuk össze, de figyelembe vettük mindazokat a kihívásokat is, melyekkel a jövendőbeli vállalkozóknak meg kell küzdeniük. Első alkalommal az üzleti protokoll kérdésével foglalkozunk, hiszen nap mint nap tapasztaljuk mi is ennek fontosságát.

Előadóink dr. Lengyelné Zsóka óraadó egyetemi tanár és dr. T. Molnár Gizella intézetvezető főiskolai tanár a megszólalás hitelességéről, a tárgyalás protokolljáról, valamint a viselkedéskultúráról és az üzleti kommunikációról beszéltek, beszélgettek a résztvevőkkel.

A képzésen megmutattuk, hogy az új ismeretek és képességek elsajátításán túl egy olyan találkozóhelyet is szeretnénk biztosítani, ahol gazdasági életünk szereplői megismerkedhetnek, tapasztalatot cserélhetnek, közösen gondolkodva új lehetőségeket fedezhetnek fel, mert hiszünk abban, hogy a versenyképesség titka az összehangolt működés.

A résztvevők fogadásakor, kávé- és ebédszünetben pedig olyan megoldásokat mutattunk ügyfeleinknek, amelyek a rendezvénynek elengedhetetlen elemei, amennyiben a kötetlen ismerkedéshez és beszélgetéshez is lehetőséget kívánunk biztosítani. Megmutattauk továbbá azt is, hogy legyen szó bármilyen típusú eseményről, annak tervezésekor, szervezésekor és a lebonyolítása során a harmóniára kell törekedni. Az esemény akkor és úgy lesz sikeres, ha az ügyfelünk jó benyomásokkal, elégedetten távozik.

Fotók: Kovács Flórián