Élményt az adventi naptárba!

Advent a várakozás, a készülődés időszaka, az elcsendesülés, az elmélkedés, a bűnbánat gyakorlásának ideje. Advent üzenete és szimbólumai, a tél hangulata, a téli napforduló, a decemberi jeles napok, néphagyományok és végezetül az ünnep nagyszerű alkalmat nyújtanak a mérlegeléshez, az újratervezéshez. A változtatás és a lassítás esélye évről évre adott.

Élményekre hangolva! – Ez a Festivitas Ügynökség jelmondata, az élménynyújtást küldetésünknek tekintjük. Az általunk szervezett rendezvényeket élménykörnyzetté alakítjuk, célunk, hogy a vendég, a résztvevő hosszan ható, kedves, jó, olykor különleges élményekkel gazdagodjon. Mert az élményajándék az igazi, az életre szóló, az élmény birtoklása a valódi gazdagság.

Élményt adni nem csupán a nagy rendezvényeken lehet. Rugaszkodjon el bátran a megszokottól, a tárgyi ajándékok helyett ajándékozzon rendhagyó módon: élményt!

A gyermeki világban az advent legkedvesebb szimbóluma az apró meglepetéseket rejtő naptár, amelynél a forma és a tartalom együtt hatnak, segítik a várakozást, a felkészülést. A kisebbeknél az idő múlásának érzékelését is segíti: a meglepetésekből minden nappal kevesebb lesz, ami azt jelzi, egyre közelebb karácsony ünnepe.

A formai megoldást a rendelkezésre álló alapanyagok, lehetőségek határozzák meg. Használhat csíptetőt, vállfát, toalettpapír-gurigát, készíthet dísz- vagy újságpapírból tölcséreket, faágra, korlátra is kerülhetnek a csomagocskák, megteszi az almásláda és a kosár is, de a varrógép is előkerülhet… Sőt, az elrejtett 24 meglepetés, amelyek soron következő darabját a hideg-meleg játékkal tudja előkeresni a gyermek, igazi családi foglalatosság. Segítségül hoztunk néhány kedves és kreatív formai ötletet.

Bármiből is készül el végül az adventi naptár, az idén legyen benne sok-sok élményajándék. Kapjon és adjon is a gyermek. Ügyeskedjen, alkosson, tanuljon, mozogjon és játsszon, csodálkozzon rá a világra, ismerkedjen a hagyományainkkal, gondoljon a szeretteire, lepje meg a barátait, az őt tanító és nevelő pedagógusokat, és készüljön a karácsony ünnepére.

A lap hátoldalán megtalálja a Családi Kör ajándékát: az adventi naptár 24 meglepetését. Vágja ki és csomagolja, mert holnap már indul a karácsonyra való felkészülés.

A képek forrása: pinterest.com