Kerti parti, a kedvenc

Nem tagadom, a rendezvények sorában a szabadtéri vendéglátás a kedvencem. Legyen az egy kerti állófogadás, udvari zsúr, laza barátkozás, nagyvolumenű mulatság vagy a kötlező formát félredobó zöld esküvő, egyformán izgalmas és inspiratív.

Gyerekkori élményekre épül ez a vonzalom. Akkoriban a gyerekek életét, így az enyémet is, a szabadban töltött idő, a szabad játék határozta meg. És emlékszem, a felnőtteknek is sokkal több kapcsolatuk volt a természettel. A meggyfák árnyékában elköltött vasárnapi ebédek, finom ízek, illatok, no, meg a kerti csap alatt lehűtött dinnye… Feledhetetlen élmények.

A varázslat most is ott van az ember természetes környezetében. Ehhez, ebbe illeszkednek a kültéri események.

Egy jól megválasztott szabadtéri helyszín már önmagában is tökéletes hangulatot teremt. A térelrendezés, a dekoráció megtervezése és elkészítése pont ezért jelent komoly kihívást: hogyan nemesíthető az, ami tökéletes. Így lesz ez a legizglamasabb munkák egyike – az ember lendületes játéka a színekkel, a fényekkel és a formákkal.

A gasztronómiai kínálatot a rendezvény jellege, a vendégek igénye határozza meg. A lehetőségek sora végtelen: a kültéri látványkonyhától az örömfőzésig minden lehetséges.

Szabadtéren a sütésen, főzésen túl számtalan programlehetőség kínálkozik. A kalandvágyó vendégsereg lehetőségeinek semmi sem szab határt. Még a hűvös idő, az első őszi falavelek sem jelenthetnek akadályt. Sőt, télen is szervezhető kerti parti, ünnepi fogadás! Legyen hozzá forralt bor és tea, sült alma és sült tök, kültéri kályhában lobogó tűz és jó társaság.

Dorottya