Élményekre hangolni

Térségünkben a rendezvényszervezés még mindig a mindenki ért hozzá kategóriába sorolható. Olyan ez, mint amikor a fotelben ülve gólt rúgunk tizenegyesből, de az elmélet és a szabályok ismerete még a labdába rúgáshoz se elég egy 107×68 méteres pályán. A profi focihoz képességek egész sorára van szükség, ahogy a szakszerű szervezőmunkához is.

A rendezvényszervezőnek látnia kell az egészben a legkisebb részleteket is, és azt is, hogyan illeszkednek egymáshoz az alkotóelemek. Lehet szó egy nélkülözhetetlen elemről, vagy a rendezvényt izgalmassá tévő apróságról, lényegében nincs különbség. Minden, ami a célt szolgálja, fontos.

Harmónia és dinamika mindenek felett. A rendezvény akkor jó, ha harmonikusan, gördülékenyen, üres járatok, kínos szünetek nélkül zajlik.

Mindezekkel együtt egy esemény maradandó érték nélkül ma már nem sokat ér. Az esemény során kialakított élménykörnyezetben a résztvevők egy közös értékteremtő folyamat szereplőivé válnak. A vendég egy életre szóló élményt vihet haza. A megélt élményt. A kézzelfogható emlékek sorában pedig kötelezően szerepel a fénykép, az élményfilm, de megjelennek a kreatív ajándékok is. A szervező számára viszont az igazán izgalmas kihívás olyan érték létrehozása, amely tovább él, amely további élményeket nyújthat. Egyik vajdasági nagyvállalat éves családi eseményének szervezésekor született meg a cég életfájának ötlete, amit az ott dolgozó mérnökök meg is valósítottak. A fát, amelynek levelein a munkavállalók neve szerepel, a rendezvényen avattuk fel, a jövőben pedig a cég udvarában várja az új faleveleket.

Dorottya