Társ az esküvőszervezésben

Amikor belevágunk az esküvőszervezésbe, nem is gondoljuk, mennyi mindent kell észben tartanunk. Elárulom: sokkal többet, mint hinnénk. Viszont ez mégsem egy lehetetlen küldetés, főleg ma, amikor minden irányból kaphatunk segítséget. És itt elsősorban nem az emberi tényezőre gondolok. Természetesen jól jön a segítség, de az egész eseménynek mégis egy ember fejében kell összeállnia. Van, aki ragaszkodik a papírhoz, füzetet nyit a teendőknek, vagy egyéb papír alapú segédanyagokat használ, nekik javasoljuk a következő néhány oldalas, kinyomtatható kiegészítőt: https://www.urban-eve.hu/2014/04/02/nyomtathato-eskuvoi-tervezo/.

A papíroknak, füzeteknek az a hibájuk, hogy épp a legfontosabb pillanatban épp a másik táskánkban találhatóak, viszont az okostelefonunk mindig velünk van. Miért ne segíthetné az esküvőszervezést is? Az alkalmazások áruházában számtalan esküvői applikációt találhatunk, legyen szó a különböző visszaszámláló programokról, az esküvői dekoráció, torta, ruha vagy frizura kiválasztásában segítő appokról, vagy épp a teljes tervezést megkönnyítő komplex segédekig. Van olyan is, amely segítségével meghívót készíthetünk, vagy éppen kapcsolatot tarthatunk a vendégekkel.

Ugyan nem konkrétan esküvőszervezésről szól, de kiválóan alkalmazható a Trello nevű program, amely számítógépről és mobilról is használható egyaránt. Főleg akkor hasznos, ha többen részt veszünk az előkészületekben, így mindenki látja, hogy is állnak a dolgok. De erre egyébként a Google Drive közösen szerkeszthető dokumentumai is alkalmasak lehetnek.