Esküvői ajándék? Van egy tippünk!

Már javában benne vagyunk az esküvői szezonban, amely mind a fiatal párnak, mind a vengédeknek bőven tartogat nehézségeket. Ígérjük, az esküvőszervezés fontos kérdéseit, apró trükkjeit is sorra vesszük majd, de most inkább a vendégek szemszögéből közelítünk a témához.

Nemrég jómagam is részese lehettem annak a felemelő pillanatnak, amikor a barátaim örök hűséget esküdtek egymásnak, de előtte nem kis fejtörést okozott az ajándék kérdése. Azt gondolom, a külföldön már igen elterjedt ajándéklista, amiből a násznép válogathat, nagyon jó ötlet, hiszen így az ifjú házasoknak nem kell hálálkodniuk a hatodik pizzasütőért vagy mikrohullámú sütőért, hanem valóban azt kapják, amire szükségük van. Viszont amíg ez a szokás nem gyűrűzik be hozzánk, a legjobb megoldás még mindig a pénzajándék.

Boríték, képeslap, bankók… Elég unalmas, fantáziátlan és személytelen összeállítás. Persze, örül neki az ifjú pár, de ehelyett úgy is oda lehet adni azt a pénzösszeget, hogy emlékezetes legyen.

Számtalan jó ötletet találhatunk az interneten, a képként elrendezett pénzkompozíciótól a pénzfán át a kincses ládikóig. Legutóbb én is egy pénzfát szerettem volna készíteni, de végül másképp alakult. A végeredmény pedig egy meseszép lakásdekor lett.

Hozzávalók:

  • egy szép alakú üveg
  • kavicsok vagy durva fürdősó
  • színes kóc és raffia
  • szárított termések, növények
  • masni vagy virág
  • bankjegyek

A hozzávalók elrendezésének, bővítésének csak az időnk és a fantáziánk szabhat határt.

Amikor átadtuk az ajándékot, azt mondták, nem fogják szétszedni, a lakásuk dísze lesz. S láss csodát, a múlt héten vendégségben voltam a fiatal házaspárnál, és az ajándékunk érintetlenül ott állt a polcon. Igazi aranytartalék:)

Anikó